teisipäev, 3. detsember 2013

Šokolaadiküpsised šokolaadiga

Šokolaadiga šokolaadiküpsised


02.12 küpsetasime järjekordseks koogilaadaks. Seekord otsustasin teha küpsiseid. Tegemist on topelt šokolaadi küpsistega, mis on kergelt suuremad kui orginaalselt mõeldud. Retsepti leidsin siit:


Ise tegin retseptis paar väikest muudatust.

Vajasin:
0.75 dl sulatatud ja jahutatud võid
1 dl suhkrut
½ pruuni suhkrut
½ dl pruuni suhkrut
2 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
1-3 spl espressot
3/4 tl soola
1 spl valge veini äädikat
1 suur muna
1/2 tl soodat
1/2 tl küpsetuspulbrit
4.7 dl nisujahu
3 spl tumedat kakaopulbrit
100 g valget šokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
natukene piima

Panin ahju 175 kraadi peale soojenema. Vahustasin suhkrud, või, soola ja espresso ühtlaseks massiks. Siis lisasin küpsetuspulbri, sooda, äädika ja muna. Vahustasin uuesti. Pärast seda lisasin kõik ülejäänud ained (jahu, kakaopulber, šokolaaditükid) ja kuna taigen oli liiga murenev siis lisasin ka piima. See aitas taignal koos püsida. Tegin üpris suured taigna kerad ja vajutasin kahvliga laiaks. Küpsetasin ahjus 15 minutit.


Ja VOILAA, valmis nad olidki!


- Adhele G1

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar