kolmapäev, 30. oktoober 2013

Kummitusnägudega Kirsi-martsipanimuffinid- Heikke Merilin

Kuna pidin küpsetama Halloween'i koogilaada jaoks, otsustasin, et küpsetan kirsi-martsipanimuffineid ning üritan oma muffinitele kummitusnäod pähe teha. Muffinid tegin valmis kolmapäeva õhtul, 30. oktoobril.
Retsept on olnud mul juba pikemat aega, sain selle kunagi oma sõbrannalt ning olen veidi ümber teinud. Kokanduslehekülgedelt võib leida sarnaseid retsepte. Kahekordistasin ka koguse, et tuleks piisavalt muffineid.
Muffinid:

  • 200g võid
  • 400g martsipani
  • 4 muna
  • 3dl piima
  • 8dl jahu
  • 4tl küpsetuspulbrit
  • 8tl vanillisuhkrut
  • Üks purk kivideta kirsse
Kaunistus:

  • 400 g tuhksuhkrut
  • Sidrun
  • 150 g tumedat šokolaadi

Valmistus:
Kui kasutad kirsikompotti, sõelu kohe alguses vedelik välja ning jäta kirsid sõelale tilkuma. Sega kokku toasoe või ja martsipan, nii et see oleks ühtlane mass. Lisa juurde eelnevalt segatud muna ja piim ning sega hoolikalt. Siis lisa juba kokku segatud kuivained, vaata, et tainasse palju tükke ei jääks ei jääks. Lõpuks lisa õrnalt taignasse kirsid. Pane taigen muffinivormidesse ning siis 200 kraadisesse ahju 15-20 minutiks, kuni muffinid pealt kuldpruunikaks muutuvad.
Kui muffinid on jahtunud valmista glasuur. Selleks võta tuhksuhkur ning lisa vähehaaval sidrunimahla. Glasuur ei tohi olla liiga vedel, et see muffini pealt maha ei voolaks. Pane glasuuritud muffinid külmkappi, et need kiiremini taheneks. Kui glasuur on tahke, sulata veevannis šokolaad. Lase šokolaadil veidi jahtuda, et saaksid selle tuutusse panna ning muffinitele peale joonistada. Pane šokolaadiga kaunistatud muffinid tagasi külmkappi, kuni šokolaad on tahke.
 Martsipani ja või segu
Tainas enne kirsside lisamist
 Muffinid ahjus kerkimas
Valmis muffinid

Sellest kogusest sain 32 muffinit, osa jätsin perele ning osasid kasutasin prooviks, kuidas šokolaadinägusid peale joonistada. Müüki läks 25 tükki, ühe muffini hind oli 0,60 €.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar